Tripod

Een tripod is een statief met drie benen. Het is het bekendste type statief en toepasbaar in allerlei settings. De tripod is de ideale oplossing voor foto’s met een lange sluitertijd. Doordat het statief de camera helemaal stilhoudt, minimaliseer je de bewegingsonscherpte in de foto. Een tripod is door de bank genomen wel groot en zwaar, maar daar staat tegenover dat de zwaarte de stabiliteit van het statief ten goede komt. Hoe groter en zwaarder het statief hoe beter. Bij een tripod hoort een statiefkop, die moet passen bij de camera. Met de statiefkop zet je de camera vast en bepaal je de hoek ten opzichte van het onderwerp met behulp van verstelhendels. Er zijn er die soepeler in te stellen zijn dan andere en de ene kop kan zwaardere camera’s dragen dan de andere. Laat je bij het kopen van een tripod goed informeren, zodat je er één koopt die bij je camera, en bij je fotografie past.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *