Harry Hilders over Crop

Wanneer je een andere uitsnede uit een foto wilt, dan hoe je hem hebt afgedrukt, kun je de foto in een fotobewerkingsprogramma “croppen”. Je maakt een selectie met de crop-tool, en bevestigt de uitsnede. Alles buiten de selectie wordt afgesneden. Die informatie gaat dus verloren bij opnbieuw opslaan. De nieuwe uitsnede wordt “crop” genoemd.

Door een foto te croppen, kun je het aandachtspunt van een foto verleggen, of storende elementen wegknippen. Kijk uit dat je in een virtuoze snijbui niet te veel van je foto afhaalt. Het is leuk om het kader te verleggen, maar doe je het teveel, dan wordt het onderwerp te onduidelijk voor een frisse toeschouwer.

Harry Hilders - Crop

ImageCropper App – Via AppCrawler

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *