Harry Hilders over Histogram

Een histogram geeft van een foto de verdeling van de helderheid weer. De grafiek verloopt van zwart aan de uiterste linkerkant tot wit helemaal rechts. Daartussenin zitten alle gradaties van helderheid, in 256 stappen. In de grafiek zijn alle pixels in de foto onderverdeeld naar hun helderheid. De donkerste schaduwtinten zijn opgeteld aan de linkerkant van de grafiek en de helderste hooglichten zijn te vinden aan de rechterzijde. De hoogte van elke balkje geeft aan hoeveel pixels zijn aangetroffen bij een bepaald helderheidsniveau. Loopt de grafiek dicht aan de linkerkant, dan is de foto onderbelicht. Een overbelichte foto heeft een piek aan de rechterkant van het spectrum. Deze informatie kun je gebruiken om de juiste belichting of sluitertijd voor een foto te vinden.

Harry Hilders - Histogram

www.moorfotografie.nl

Harry Hilders - Histogram

www.moorfotografie.nl

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *