Harry Hilders legt uit: DSLR

DSLR is een afkorting voor “Digital Single Lens reflex”, en in het Nederlands kort voor “digitale spiegelreflexcamera”. Een DSLR of digitale spiegelreflexcamera, is een camera die door het objectief en via een spiegel hetzelfde beeld naar de sensor als naar de zoeker stuurt. Dat wil zeggen, zo lang je zoekt, kijk je via de spiegel recht door de lenzen naar het onderwerp, en je ziet daardoor dus vrijwel exact wat je vast gaat leggen. Druk je af, dan klapt de spiegel om, en komt het beeld dat je net nog door de zoeker zag terecht bij de sensor die het beeld vastlegt. Vroeger gold ditzelfde principe voor de niet-digitale versie, en kwam het beeld dat je door de zoeker zag direct op de film terecht.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *