HDR (volgens Harry Hilders)

De menselijke ogen hebben een heel groot dynamisch bereik. We kunnen naar een situatie kijken en tegelijkertijd alle informatie verwerken met een grote belichting, én details in schaduwen ontwaren. Terwijl we allemaal ook weleens een camera hebben gericht die op automatische belichting stond. Wat een verschil! Richt hem op een raam, en de hele kamer wordt donker. Richt hem op de kamer, en het hele raam fikt uit. Bij HDR-fotografie (HDR staat voor High Dynamic Range), wordt het menselijke kijken dichter benaderd dan bij normale (digitale) fotografie. Bij elke afdruk worden meerdere belichtingen opgeslagen, en de informatie uit die verschillend belichte foto’s wordt gecombineerd tot één plaat met een veel hoger bereik. En daar krijg je heel bijzondere, bijna surrealistische foto’s van!

Harry Hilders - HDR

www.socialmonika.nl

Harry Hilders - HDR

By Gregory Hugh Davidson

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *