Wat is een Softbox? Harry Hilders legt het uit!

Een softbox is een accessoire, ruwweg in de vorm van een witte (of anders gekleurde) doos, dat gebruikt wordt om het licht op een onderwerp beter te kunnen controleren. In de softbox kan een flitser geplaatst worden. Vaak is een softbox voorzien van een diffuser om het licht over het onderwerp te verspreiden, maar ook kan een softbox over andere specifieke eigenschappen voor specifieke toepassingen beschikken. De grootte en vorm van een softbox kan variƫren. Er zijn softboxen zo groot als een kamer, en softboxen om macro in te fotograferen. Naast de vierkante zijn er ook rechthoekige (striplight) en achtkantige softboxen. Voor wie thuis geen softbox heeft, kan even knutselen wel iets opleveren dat ertoe kan fungeren. Ook een witte emmer kan uitkomst bieden:

Harry Hilders - Softbox

m43photo.blogspot.com

Harry Hilders - Softbox

www.digitalpixels.net

Harry Hilders - Softbox

curiositaellya.blogspot.nl

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *