Burstfotografie? Harry Hilders weet wat en hoe!

Een burst is niet meer en niks minder dan een reeks snel op elkaar volgende opnamen van hetzelfde onderwerp. Om een burst te maken moet de camera ingesteld staan om die reeks foto’s achter elkaar te kunnen nemen. Hiervoor zit er vaak een aparte functie op de camera; een icoontje met drie foto’s, op een stapeltje. Is deze functie gekozen, dan wordt er bij ontspannen een “burst” gemaakt. Het is afhankelijk van het type camera hoeveel afdrukken er binnen een seconde kunnen worden gemaakt. Bij een eenvoudige spiegelreflex kan dat bijvoorbeeld 3 beelden per seconde zijn, terwijl er bij professionele spiegelreflexen wel 10 beelden per seconde gemaakt kunnen worden.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *