Harry Hilders over de Bruidsreportage

Een onderwerp waar goed brood in te verdienen is, maar die ook een hele verantwoordelijkheid met zich meebrengt, is de bruidsfotografie. Hoewel mensen tegenwoordig soms meer dan eens trouwen, trouwen ze meestal maar één keer met elkaar. De foto’s die van de bruiloft gemaakt worden, moeten dus in één keer goed zijn. Van de binnenkomst van de bruid, tot het omschuiven van de ringen en het tekenen van de trouwakte, voor alles heb je maar één keer de mogelijkheid. En dan moet je ook nog eens zo onzichtbaar mogelijk zijn, want tijdens een bruiloft moet alle aandacht naar het bruidspaar gaan. Heb je een paar keer een bruiloft gedaan, dan weet je waar je op moet letten, en wordt het langzamerhand een kunstje. En toch blijft het opletten om de mooiste momenten voor altijd vast te leggen. Tip van Harry Hilders: loop eerst een paar keer met een bruidsfotograaf mee, om te assisteren en af te kijken, voor je zelf een klus aanneemt. Heb je het eenmaal te pakken, en ligt het je, dan kan het je veel voldoening geven. Je maakt immers twee mensen na de mooiste dag van hun leven nóg gelukkiger.

Harry Hilders - Bruidsfoto door Bart Schoenmakers

Bruidspaar (foto: Bart Schoenmakers)