Reflectie fotografie

Een populaire activiteit onder fotografen is, om op een windstille herfstdag te lopen door het bos en op zoek te gaan naar plassen regenwater die goudbruine en rode herfstbladeren reflecteren. Voor reflectie fotografie heb je niet perse reflecterend water nodig. Je kunt namelijk ook prachtige foto’s maken met reflecterende ramen en uiteraard met spiegels. Denk bijvoorbeeld aan autoruit spiegels. Wil je een stapje verder gaan? Kijk dan eens goed om je heen. Je zult zien dat je meer reflecterende onderwerpen hebt waarmee je kunt werken dan je in eerste instantie zou denken. Heb je bijvoorbeeld eens stilgestaan bij waterdruppels? Als je voldoende en scherp genoeg inzoomt op een waterdruppel, kun je een cilindrische weergave van de omgeving in de druppel fotograferen. Het toevoegen van een reflectie element in je foto’s zal er zelfs toe leiden dat je een waar kunstwerk van je foto’s maakt.